Lees de volledige infobrochure
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.
Waarom deze opleiding kiezen?
Werk je graag met voeding en is de keuken de omgeving waar je wilt werken? Is mensen bedienen jouw ding? Zorg je graag dat alles netjes is? Dan is dit de ideale opleiding voor jou!
Waar kan ik later werken?
Je kan onder andere aan de slag als hulpkok, keukenmedewerker, medewerker in een fastfoodrestaurant, productieoperator voeding (bediening van machines voor voedingsproducten) of in de spoelkeuken.
Wist je dat?
Je bereidt elke dag de warme en koude maaltijden voor je medeleerlingen en de personeelsleden die op school blijven eten. Daarnaast maak je ook de traiteurmaaltijden klaar die in de winkel van school door je collega’s van de winkel verkocht worden. Jij zal veel knorrende magen vullen met al dat lekkers!
Algemeen: Je leert:
- het voorkomen verzorgen,
- taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
- producten en grondstoffen herkennen,
- de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
- voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
- werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
- leveringen van grondstoffen behandelen,
- gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
- in team werken,
Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
• sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
• speciale werkkledij dragen.
Keukenvaardigheden: Je leert:
- de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten,
- vis reinigen,
- verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren,
- verschillende kooktechnieken uitvoeren,
- versnijden,
- in porties verdelen,
- helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.
Grootkeuken: Je leert:
- grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden,
- een toonbankplan toepassen,
- onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant,
- de klanten bedienen.
Inschrijven?
Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.