Buitenlandse stages voor Winkelhulp

De leerlingen van Winkelhulp trekken voor 3 weken naar Amsterdam. Ze gaan er op Erasmus stage.

De leerlingen van Winkelhulp trekken voor 3 weken naar het Amsterdam. Ze gaan er op Erasmus stage. Ze leren er de kneepjes van hun vak, maar ook hoe ze hun dagelijks leven moeten organiseren. Zo verzorgen ze zelf het huishouden, gaan ze op boodschap, doen ze aan budgetbeheer en zorgen ze samen voor de maaltijden.

Week 1

We zit momenteel voor 3 weekjes in Amsterdam.
Ik doe stage in de Blokker samen met Mary.
Onze eerste week stage is al rap voorbij gegaan. Het was al heel leerrijk, alles was nieuw en we hebben toffe collega’s.
Al veel leuke dingen gedaan (bv, Aangevuld, tafelpresentatie maken - mega leuk om te doen!)

😄

..Leveringen doen, enz.… het eerste weekend zit er nu op. Wat we gedaan hebben is naar Amsterdam gegaan met de fiets en de tram. Gaan shoppen, zelf voor ons eten zorgen, marktje doen, en het allertofste was naar het UPSIDE DOWN gaan. Alle toffe en zotte ruimtes om leuke en gekke foto’s te maken.
s Avonds hebben de leerkrachten ons getrakteerd, op restaurant… Mega lekker!

😄

Dat was een hele leuke avond. Op de zondag was het me-time. Eens uitslapen na zo’n werkweek. Alles was op het gemak.

Week 2

Maandag 21 november

We zijn ondertussen al maandag 21 november. De 2de week van de stage begint. We zijn het al goed gewoon. Overdag werken en elke avond boodschappen doen. Het is heel leuk in de Blokker. We amuseren ons, meer kan je niet wensen op je werk. Zo, De rest vertellen we jullie later wel…
Vele groetjes & kusjes Angie en de rest van 5WH

Woensdag 23 november

Normaal begint mijn dag om 7u30. Ik sta ik op, maak ontbijt en lunch klaar. Om 9.00 u vertrekken we met de fiets naar de stageplaats.

Eenmaal in de Hema toegekomen moeten we ons omkleden om te werken, een blauwe polo.

De verschillende afdelingen hebben een eigen kleur, bijvoorbeeld mode is blauw.

In de Hema vind je de afdelingen Mode, horeca, food, mini supermarkt, …

Ook Brenda, Koheb en Melanie werken in de Hema.

Meestal moeten we aanvullen, vandaag was er een nieuwe lading aangekomen met kledij die we moesten uitpakken.

Over de middag is er een half uur pauze, die we samen nemen om te eten.

Na het werk om 17 uur ga ik naar Albert Hein waar juf Sofie me stond op te wachten. Samen deden we boodschappen. Daarna met de fiets terug naar huis.

We maakten pannenkoeken voor alle leerlingen die dit wilden.

Daarna maakten we het avondeten klaar, gebakken aardappelen, appelmoes en kippenschnitsels. We vergaten een foto te nemen, eenmaal klaar wilden we direct aanvallen.

Nu nog een beetje chillen en dan vroeg naar bed. Morgen komt er al weer aan.

Woensdag 23 november

Vanavond zijn we naar de rode duivels gaan kijken. Natuurlijk zijn ze gewonnen!
Het was mega leuk, we hebben ons eens geamuseerd0
Veel beter dan alleen maar werken.

Vrijdag is het black Friday. Hopelijk komen er veel mensen. Ik ben er al klaar voor!
Groetjes Naobé & Mary

Donderdag 24 november

Vandaag was het een gewone stagedag. Ik (Melanie) werk in de Hema in de horeca en Sydney werkt in de Albert Heijn. In de Albert Heijn in de voormiddag moet ik spiegelen en dat is alles naar voren zetten en mooi plaatsen voor een mooie winkel en dan in de namiddag moest ik deze producten aanvullen. Ik (Melanie) moest in de voormiddag ijskoffie en sapjes maken, taart aanvullen, klanten helpen en ik mocht tomaten en groenten snijden. In de namiddag heb ik eens heel leuk gebabbeld met een collega en nog ijskoffie gemaakt en taarten aangevuld. Na mijn werk heb ik rondgelopen in het winkelcentrum en ben ik in veel klerenwinkels binnen gelopen. In de C&A heb ik een leuke kersttrui gekocht van de grinch en dan naar de HEMA om een lekker broodje zalm te eten. Het was zeer lekker. Na het avondeten heb ik nog een paar winkels bezocht en heb ik nog kleine boodschappen gedaan om dan met een medeleerling naar het huisje te fietsen. Na het werk heb ik een hamburger gegeten met frietjes in de HEMA. Daarna ben ik winkels gaan bezoeken. Na alle winkels bezocht te hebben, ben ik naar het huisje gefietst met Angie.

zondag 27 november

Dit weekend moesten we niet werken. De tijd werd gebruikt om uitstappen te doen naar Madame Tussauds en Anne Frank en tussendoor konden we genieten van onze vrije tijd in de huisjes en in hartje Amsterdam. Een nieuw team van leerkrachten kwam ons vergezellen. De laatste week gaat in en we gaan er nog volop van genieten!