Buitenlandse stages voor winkelhulp

De leerlingen van Winkelhulp trekken voor 3 weken naar het Amsterdam. Ze gaan er op Erasmus stage.

De leerlingen van Winkelhulp trekken voor 3 weken naar het Amsterdam. Ze gaan er op Erasmus stage. Ze leren er de kneepjes van hun vak, maar ook hoe ze hun dagelijks leven moeten organiseren. Zo verzorgen ze zelf het huishouden, gaan ze op boodschap, doen ze aan budgetbeheer en zorgen ze samen voor de maaltijden.

Week1

We zit momenteel voor 3 weekjes in Amsterdam.
Ik doe stage in de Blokker samen met Marry.
Onze eerste week stage is al rap voorbij gegaan. Het was al heel leerrijk, alles was nieuw en we hebben toffe collega’s.
Al veel leuke dingen gedaan (bv, Aangevuld, tafelpresentatie maken - mega leuk om te doen!

😄

..Leveringen doen, enz.… het eerste weekend zit er nu op. Wat we gedaan hebben is Naar Amsterdam gegaan met de fiets en de tram. Gaan shoppen, zelf voor ons eten zorgen, Markt’tje doen, en het alle tofste was naar het UPSIDE DOWN gaan. Alle toffe en zotte ruimtes voor leuke en gekke foto’s te maken.
S avonds hebben de leerkrachten ons getrakteerd, Op restaurant…Mega lekker

😄

Dat was een hele leuke avond. Op de zondag was het me-time. Eens uitslapen na zo’n werk week. Alles was op het gemak.

Week 2

Maandag 21 november

We zijn ondertussen al maandag 21 november. De 2de week van de stage begint. We zijn het al goed gewoon. Overdag werken en elke avond boodschappen doen. Het is heel leuk in de Blokker. We amuseren ons, meer kan je niet wensen op je werk. Zo, De rest vertellen we jullie later wel…
Vele groetjes & kusjes Angie en de rest van 5WH

Woensdag 23 november

Normaal begint mijn dag om 7u30. Ik sta ik op, maak ontbijt en lunch klaar. Om 9.00 u vertrekken we met de fiets naar de stageplaats.

Eenmaal in de Hema toegekomen moeten we ons omkleden om te werken, een blauwe polo.

De verschillende afdelingen hebben een eigen kleur, bijvoorbeeld mode is blauw.

In de Hema vind je de afdelingen Mode, horeca, food, mini supermarkt, …

Ook Brenda, Koheb en Melanie werken in de Hema.

Meestal moeten we aanvullen, vandaag was er een nieuwe lading aangekomen met kledij die we moesten uitpakken.

Over de middag is er een half uur pauze, die we samen nemen om te eten.

Na het werk om 17 uur ga ik naar Albert Hein waar juf Sofie me stond op te wachten. Samen deden we boodschappen. Daarna met de fiets terug naar huis.

We maakten pannenkoeken voor alle leerlingen die dit wouden.

Daarna maakten we het avondeten klaar, gebakken aardappelen, appelmoes en kippenschnitsels. We vergaten een foto te nemen, eenmaal klaar wilden we direct aanvallen.

Nu nog een beetje chillen en dan vroeg naar bed. Morgen komt er al weer aan.

Woensdag 23 november

Vanavond zijn we naar de rode duivels gaan kijken. Natuurlijk zijn ze gewonnen!
Het was mega leuk we hebben eens geamuseerd
Veel beter dan alleen maar werken

Vrijdag is het black Friday hopelijk komen er veel mensen ik ben er al klaar voor!
Groetjes naobé & Mary

Donderdag 24 november

Vandaag was het een gewone stagedag ik (Melanie) werk in de Hema in de horeca en Sydney werkt in de Albert Heijn. In de Albert Heijn in de voormiddag moet ik spiegelen en dat is alles naar voren zetten en mooi plaatsen voor een mooie winkel en dan in de namiddag moest ik deze producten aanvullen. Ik (Melanie) moest in de voormiddag ijskoffie en sapjes maken, taart aanvullen, klanten helpen en mocht ik tomaten en groenten snijden. In de namiddag heb ik eens heel leuk gebabbeld met een collega en nog ijskoffie gemaakt en taarten aangevuld. Na mijn werk heb ik rondgelopen in het winkelcentrum en heb ik in veel klerenwinkels binnen gelopen. In de C&A een leuke kerst trui gekocht van de grinch en dan naar de HEMA om een lekker broodje zalm te eten het was zeer lekker. Achter het avond eten heb ik nog een paar winkels bezocht en heb ik nog kleine boodschappen gedaan om dan met een mede leerling naar het huisje te fietsen. (Sydney) na het werk heb ik een hamburger gegeten met frietjes in de HEMA. Daarna heb ik winkels gaan bezoeken, En na alle winkels bezocht te hebben ben ik naar het huisje gefietst met Angie.

zondag 27 november

Dit weekend moesten we niet werken. De tijd werd gebruikt om uitstappen te doen naar Madame Tussauds en Anne Frank en tussendoor konden we genieten van onze vrije tijd in de huisjes en in hartje Amsterdam. Een nieuw team van leerkrachten kwam ons vergezellen. De laatste week gaat in en we gaan er nog volop van genieten!