Basis bakkerij (bakkersgast)

BuSO - OV3 In deze opleiding word je voorbereid op een job als medewerker (banket) bakkerij.

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze opleiding kiezen?

Vind je de geur van vers brood zalig?
Zin om zelf gebakjes en taart te maken?
Dan is deze opleiding beslist iets voor jou!

Waar kan ik later werken?

Je kan onder andere aan de slag bij een bakker, als pizza-, wafel-, of pannenkoekenbakker, productieoperator voeding (bediening van machines voor voedingsproducten) …

Wist je dat?

In de winkel van school liggen jouw broden en gebakjes die door de leerlingen van de opleiding Winkelhulp verkocht worden. Je kan anderen van jouw bakkerskunsten laten meegenieten!

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE OPLEIDINGSPROFIEL VAN DE OPLEIDING BASIS BAKKERIJ

Algemeen

Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de bakkerij voorbereiden,
  • gereedschappen gebruiken en machines bedienen,
  • de kwaliteit van de werkzaamheden bewaken,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • in team werken, 
  • met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral afval en restproducten sorteren en verwijderen,
  • speciale werkkledij dragen.

Bakkerij

Je leert:

  • producten en grondstoffen herkennen,
  • grondstoffen, hulpgrondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten bewaren,
  • vullingen bereiden.

Broodbakkerorganisatie

Je leert een werkplan voor een broodbakker opstellen en uitvoeren.

Brood
Je leert:

  • brooddegen bereiden en voor het bakken klaarmaken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces,
  • brood afbakken,
  • nabewerking van brood uitvoeren.

Boter-, vet- en soezendeeg
Je leert:

  • boter-, vet-, en soezendegen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Beslagen en cakes
Je leert:

  • kooksuikers bereiden,
  • beslagen en cakebeslag bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Bladerdeeg en hartige bereidingen
Je leert:

  • degen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces,
  • producten afwerken.

Inschrijven?

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven!